Koulutuspäivä

Reservin lääkintäupseerit r.y. järjestää sotilaslääketieteellistä koulutusta jäsenilleen sekä muille aiheesta kiinnostuneille koulutuspäivän merkeissä. Ensimmäinen koulutuspäivä järjestettiin vuonna 2014 Upinniemen varuskunnassa otsikolla ‘Sukellusonnettomuudet’. Koulutuspäivän suosio on tasaisesti kasvanut ja seminaarit ovat herättäneet kiinnostusta myös laajemmin terveydenhuollon ammattilaisissa.

Olemme taivoitelleet luennoitsijoiksi jokaisena vuonna Suomen parhaita asiantuntijoita ja koulutuspäivän lääketieteellinen taso onkin ollut erittäin korkea. Sisältö on ollut poikkitieteellistä ja lääketieteen lisäksi luennoilla on käsitelty esimerkiksi yhteiskunnan kriisinkestävyyttä. Teemoja vuoden 2014 jälkeen ovat olleet muun muassa poikkeusolot ja näihin liittyvä lainsäädäntö, valmiustoiminta, haavoittuminen taistelukentällä ja vammanhallintakirurgia sekä ihmisen fysiologiaa ja kenttälääkintää ääriolosuhteissa.

Tieteellisesti korkeatasoisten luentojen lisäksi haluamme tarjota jäsenillemme ja muille osallistujille tilaisuuden verkostoitua ja tavata toisiaan kerran vuodessa mielenkiintoisen aihepiirin äärellä. Helsingin yliopiston lääketieteellinen tiedekunta hyväksyy seminaarista 7 tuntia teoreettisia opintoja erikoistumiskoulutukseen. Lisäksi koulutuspäivään osallistuneille hyväksytään yksi vapaaehtoinen kertausharjoitusvuorokausi.

Syksyn 2022 koulutuspäivän ohjelmassa palaamme vallitsevan geopoliittisen tilanteen vuoksi kestoaiheeseen kenttälääkintään. Käymme läpi sodan vammaprofiilia, kenttälääkintäketjua hieman aiempaa tarkemmin, jokaiselle lääkärille tärkeätä pienkirurgiaa, ensihoitoryhmän ja -joukkueen taktiikkaa, johtamista ja sotilaspsykologiaa. Lisäksi saamme ensimmäistä kertaa ulkomaalaisvahvistusta. T. Sloane Guy on Yhdysvaltalainen sydänkirurgi jolla on kokemusta hoidon järjestämisestä Afganistanissa ja Irakissa, ja hän kertoo meille hoidon järjestämisestä konfliktialueella.

Koulutuspäivä 2022 “Kenttälääkintä” järjestetään hybriditapahtumana lauantaina 29.10.2022

Koulutuspäivien ohjelmia