Koulutuspäivä

Reservin lääkintäupseerit r.y. järjestää sotilaslääketieteellistä koulutusta jäsenilleen sekä muille aiheesta kiinnostuneille koulutuspäivän merkeissä. Ensimmäinen koulutuspäivä järjestettiin vuonna 2014 Upinniemen varuskunnassa otsikolla ‘Sukellusonnettomuudet’. Koulutuspäivän suosio on tasaisesti kasvanut ja seminaarit ovat herättäneet kiinnostusta myös laajemmin terveydenhuollon ammattilaisissa.

Olemme taivoitelleet luennoitsijoiksi jokaisena vuonna Suomen parhaita asiantuntijoita ja koulutuspäivän lääketieteellinen taso onkin ollut erittäin korkea. Sisältö on ollut poikkitieteellistä ja lääketieteen lisäksi luennoilla on käsitelty esimerkiksi yhteiskunnan kriisinkestävyyttä. Teemoja vuoden 2014 jälkeen ovat olleet muun muassa poikkeusolot ja näihin liittyvä lainsäädäntö, valmiustoiminta, haavoittuminen taistelukentällä ja vammanhallintakirurgia sekä ihmisen fysiologiaa ja kenttälääkintää ääriolosuhteissa.

Vuonna 2024 turvallisuustilanne Euroopassa on edelleen ajankohtainen. Venäjän hyökkäyssota Ukrainassa jatkuu, ja Suomi on liittynyt NATO:on. Tänä vuonna koulutuspäivässä käsitellään NATO:n vaikutuksia Suomeen, Venäjän tilannetta ja kuullaan mitä opittavaa meillä olisi Ukrainasta. Lisäksi kuulemme ja keskustelemme puolustusvoimien tänä vuonna julkaisemista kenttähoidon ohjeista.  Koulutuspäivä järjestetään lauantaina 26.10.2024. Paikkana on tällä kertaa HUS naistenklinikan luentosali. Koulutuspäivään osallistuneille hyväksytään yksi vapaaehtoinen kertausharjoitusvuorokausi.

Koulutuspäivän ohjelma vuonna 2024